Rodd  

Josefin och Maria tog SM-medaljer i rodd!

Tuesday 9 September 2013 · Rodd · av Willy Berggren

Idag gratulerar vi JOSEFIN BERGLUND till guld (tvåa us) respektive silver (fyra us) vid SM i rodd i Mölndal på Rådasjön. Vi grattar också MARIA PELVÈN till en strålande comeback genom ett silver (fyra us) och en tredjeplats i scullerfyra. Härligt tjejer!
En liten rapport från vår utsände reporter Josefin själv:

“I helgen avgjordes SM i rodd i Mölndal på Rådasjön. Vi Sport Campus Sweden roddare skötte oss bra efter våra förutsättningar!
Bäst gick det för mig då jag försvarande fjolårets guld i klassen två utan styrman (förkortas två us). Det var ett bra lopp där jag och Birgitta Berglund (min bonusmamma) gjorde en maktdemonstration. Utöver detta tog jag och Birgitta ett silver i klassen fyra us tillsammans med Caroline Gavin och MARIA. En bra comeback för Maria på tävlingsbanan då vi fyra stycken tjejer från klubben även erövrade en tredjeplats i klassen scullerfyra. (Det var för få deltagande lag för ett brons, därav benämningen tredjeplats.)Vi tävlar för Stockholms Roddförening.
Även Christoffer (Öresjö SS) gjorde en bra insats och vann B-finalen i singel och dessutom rodde in på en 5:e plats med sin partner Oscar Claesson i dubbelsculler.

Skillnaden mellan scullerfyra och fyra är att i sculler ror du med två åror vardera medan i fyra har man en åra var. Det gäller även för tvåa och dubbelsculler (benämns mest som dubbel). Betäckningen utan styrman hägrar kvar från den tiden då det fanns klasser i Sverige med styrman.
Idag är det endast åttan som har det men internationellt tävlas det i dessa fortfarande. Distansen är alltid 2000m.”

  • Google+

Sport Campus Swedens partners

Sponsorer