Kanot  

Lägerrapport från Portugal

Wednesday 3 March 2012 · Kanot · av Willy Berggren

Här kommer en rapport från kanotlägret i Portugal. Evelina Menning, Sport Campus Sweden-idrottare hälsar till er!

En av fördelarna med att bo I Sverige och paddla kanot är att man är så gott som tvungen att åka iväg på ett längre läger på våren när isen ligger tjock i Sverige och termometern visar på minusgrader. Kanot kräver lite högre temperaturer, och framför allt så är det väldigt svårt att paddla när det ligger is, så i februari i år packade jag paddeln och lagboken och drog iväg till Portugal.

Vi bor i den lilla staden Vila Nova de Milfontes, alldeles vid Atlanten. Här finns ett träningscenter för kanot med gym, milslånga vägar för löpning och, viktigast av allt, bra paddelvatten. Vi får frukost, lunch och middag serverat och tränar 2-3 gånger varje dag i strålande sol och 20-25 plusgrader. Det är många andra kanotister här också och vi har bland annat paddlat tillsammans med kanotister från Tyskland, Polen och Ukraina under den tid vi varit här. Det var riktigt skönt att komma igång och paddla igen i varmt och fint väder efter vinterns tunga uppbyggnadsträning, fast första veckan var kroppen väldigt sliten från paddlingen, då vi inte kunnat paddla hemma på ett tag innan vi åkte.

Mellan passen är det vila och plugg som står på schemat. Med hjälp av Sport Campus Sweden har jag kunnat plugga vidare precis som hemma och i förra veckan gjorde jag min första tenta utomlands! Det gick hur smidigt som helst och det är guld värt att kunna kombinera plugget och paddlingen och inte behöva välja det ena framför det andra. Jag har nu gått snart åtta terminer på juristlinjen och satsat 100% på min idrott hela tiden, det hade aldrig gått utan Sport Campus Sweden.

Nu har vi tre veckor kvar i Portugal innan det är dags att åka hem igen och dra igång tävlingssäsongen. Det ska bli riktigt kul och efter det här lägret känner jag mig bra förberedd, både inför årets tävlingar och årets kvarvarande tentor.

Hoppas vårvärmen kommit till er hemma i Sverige och att träningen flyter på smidigt för er alla i Sport Campus Sweden. Vi ses!


Evelina Menning, kanotist och juriststudent i Sport Campus Sweden.

  • Google+

Sport Campus Swedens partners

Sponsorer