Golf  
Isabelle Deilert

På tråden med Isabelle Deilert

Wednesday 10 October 2010 · Golf · av Willy Berggren

PÅ tråden med Isabella Deilert, en av Sveriges mest lovande junior tjejer i golf. Isabella ”pluggar” på Fredrika Bremer gymnasiet och tränar också vid skolans golfakademi som har ett antal av Sveriges duktigaste juniorer.

Namn: Isabella Deilert
Ålder: 16 år
Klubb: Ågesta GK
Studerar på: Fredrika Bremergymnasiet, Golfakademi

Hej Isabella

Berätta lite om din idrottsbakgrund, samt dina tankar om en seriös golf satsning mot eliten.
Jag har idrottat hela mitt liv och då har det varit både lagsporter och individuella grenar. Jag började med golf i 2-3 årsåldern. Min pappa Arne är golftränare och han har sporrat mig under hela min utveckling. Golfen har alltid varit idrotten som jag varit mest intresserad av även om jag hållit på med många andra idrotter för att bli allsidigt tränad. I mina drömmar och tankar finns hela tiden att jag nu satsar fullt ut för att i framtiden kunna bli nummer 1 i världen.

Jag förstår att det blir många timmar golf i veckan. Hur många timmar tränar du/vecka?
Nu när jag har börjat skolan igen tränar jag ca 6 timmar med Akademin och ca 2 timmar per dag själv, varav minst en gång i veckan med dans, yoga och/eller gym.

Hur har 2010 varit resultatmässigt? Är det något speciellt på gång?
Det har varit mitt bästa år hittills. I början på sommaren vann jag Junior SM Match (upp till 21 år), några veckor senare vann jag EM för 16 åringar i Ungern och veckan därefter vann jag Junior SM Slagspel (upp till 21 år). Därefter har jag spelat ytterligare internationella tävlingar som British Girls i Nordirland och Duke of York (ett inofficiellt VM för nationella mästare) i England, med blandade framgångar och en fantastisk erfarenhet. Dessutom blev jag som tredje svensk genom historien uttagen att spela Junior Ryder Cup i Skottland samt en uppvisningsmatch i samband med stora Ryder Cup i Wales. De 6 bästa tjejerna och 6 bästa killarna i Europa spelar mot USA:s bästa spelare i åldrarna upp till och med 18 år.
Mellan Jul och Nyår kanske jag åker och spelar Orange Bowl i Miami, USA och i februari nästa år blir jag troligen inbjuden att spela Annikas Invitational i Phoenix, USA.

Vilka är dina mål framöver med golfen? Golf är en ny OS gren, är det något som lockar eller är det att slå sig in på proffs touren som gäller?
Mitt mål är att klara av gymnasiet på ett bra sätt och sedan kanske läsa vidare och få en bra utbildning. Efter det vill jag satsa på att bli proffs och absolut försöka att ta en plats i OS-truppen.

Att satsa mot att bli elitidrottare, kräver oerhört mycket. Ska man dessutom hinna med skolan så krävs det en oerhörd disciplin. Hur fungerar det för dig?
Det har fungerat bra än så länge, det gäller verkligen att lägga upp en plan för dagarna och verkligen prioritera vad som är viktigast att göra.

Sport Campus Sweden jobbar med att skapa förutsättningar för den som vill satsa både på elitidrott och högskolestudier. Vet du något om vår verksamhet?
Jag har hört talas om att det är ett bra alternativ i Stockholm för dem som vill satsa på att kombinera sin idrott och skola ifall man vill stanna kvar i Sverige och plugga.

Tack för intervjun, och lycka till med både golfen och dina studier!
Tack så mycket!

  • Google+

Sport Campus Swedens partners

Sponsorer