Få tillbaka självkänslan med hårtransplantation

Att tappa håret kan vara en känslosam upplevelse för många. Idag vänder sig allt fler till kirurgin. Med hjälp av en hårtransplantation kan du åtgärda håravfallet på ett effektivt sätt.

Det kommer smygande. Plötsligt verkar ansiktet ha fått en annan form. Hårfästet kryper uppåt mer och mer för varje dag. En morgon kliar du dig på skalpen och upptäcker förskräckt att det är alldeles kalt. Att tappa hår kan vara en känslosam upplevelse, men är både vanligt och ofarligt. Vem som blir tunnhårig styrs ofta genetiskt, och kanske har du en tunnhårig förälder som gjort dig förberedd på håravfallet redan innan det händer. Många störs inte heller av att bli tunnhåriga, utan nöjer sig med att skaffa en kortare frisyr. Men för andra kommer håravfallet som en chock, och bristen på hår kan då påverka både självkänslan och välmåendet.

Hårtransplantation – så går det till

Idag finns det hjälp att få, till exempel genom hårtransplantation. Det är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att hårsäckar förflyttas från andra partier på kroppen, exempelvis nackpartiet. Hårtransplantation fångar upp genetiskt resistenta hårsäckar och placerar dem i de områden på huvudet där håravfall har uppstått. För dig som är intresserad av hårtransplantation börjar det med att du får boka tid för konsultation. Ofta tar en hårtransplantation 6-7 timmar att genomföra, men för att allt ska bli så bra som möjligt krävs ofta några dagar för kontroll och utvärdering. Efter tio dagar brukar det gå att se resultat av hårtransplantationen. Med en effektiv hårtransplantation får du håret och självkänslan tillbaka.