En kiropraktor på Kungsholmen ser helheten

Hos en kiropraktor på Kungsholmen får man hjälp med att hitta orsaken till att man har besvär att röra sig eller har ont. Istället för att bara döva besvären får man en behandling som läker.

När Sven fick ont i ländryggen var det någon som sa att han borde gå till en “kotknackare” och det lät inte så kul. Så insåg han att det var en kiropraktor de menade. En kiropraktor kallas ibland felaktigt för “kotknackare” och man ser någon med hammare framför sig. Det låter inte alls bra.

Dock är ett besök hos kiropraktor inte så våldsamt. Behandlingen hos en kiropraktor på Kungsholmen är behaglig och innebär så mycket mer. Man får berätta vad det är som gör ont och sedan undersöker man på vad det är som orsakar det onda. Man kan till exempel belasta sin kropp fel och då får man hjälp med att rätta till det.

En kiropraktor arbetar med förebyggande friskvård – det är bättre att inte få ont

Genom att känna igenom alla leder och göra en helhetsbild av kroppen kan kiropraktorn hitta sätt att komma till rätta med problem. Sedan kan man erbjudas massage, stretchövningar eller rörelseträning för att mjuka upp sig och läkningen kan börja.

Stela leder, ont i axlar och rygg är väldigt vanliga problem. Många företag anlitar därför en kiropraktor på regelbunden basis som en del i friskvårdsarbetet.
Att lära känna sin kropp gör att man använder den på rätt sätt. Gör man inte det så säger den till och man får ont.